BH namještaj na sajmu u Kelnu

Bosna i Hercegovina  ove godine peti put nastupa na najvećem Međunarodnom sajmu namještaja u Evropi – IMM Cologne 2015,  koji se održava od 19. do 25. januara u Kelnu (Njemačka), zahvaljujući finansijskoj podršci Vanjskotrgovinske komore BiH.

Na zajedničkom štandu površine 210 m2 izlažu: GMP Kompani, Ingrat, Izazov, Malagić, Morea, Praktik i Woodteam. Svoje proizvode tradicionalno na sajmu namještaja u Kelnu samostalno izlažu i Rukotvorine, Arteco i Artisan.

Posjetitelji će, na jednoj od najatraktivnijih lokacija na sajmu imati priliku pogledati izloženu selekciju tapaciranih stolica od drveta (inače najprodavanijeg bh. izvoznog proizvoda kada je u pitanju namještaj), različitih proizvoda od punog drveta za opremanje trpezarija i dnevnih soba (uključujući i one s potpisom poznatih domaćih i stranih dizajnera), tapacirane garniture, moderan namještaj u kombinaciji metal/drvo, kao i namještaj od pletenih materijala (geflecht).

Međunarodni sajam namještaja u Kelnu je jedan od vodećih u ovoj oblasti. A da se svaka uložena marka u prezentaciju na sajmu isplati, najbolje govori to da su kompanije-učesnice kolektivnog nastupa Bosne i Hercegovine na prošlogodišnjem sajmu, kao rezultat sklopljenih aranžmana nakon sajma, realizirale preko šest miliona eura izvozne prodaje na tržišta Njemačke i drugih zemalja EU.

keln

Izvor- Agencije