Radnici uspješne banjalučke Tvornice obuće “Bema”, na čijem je čelu ugledni privrednik i poznati humanitarac Marinko Umičević, će i ove godine u tvorničkom restoranu jesti zdravu i kvalitetnu hranu, koja je dijelom proizvedena u dva plastenika u okviru fabrike.
Naime, na čelu sa neumornim Marinkom čije ideje uvijek imaju smisla i koje su na korist svima, a posebno radnicima, i ove godine je zasađeno povrće u “Beminim” plastenicima, a koje se koristi za ishranu radnika u restoranu fabrike.
U izjavi za banjaluka.net, Umičević, koji je bezbroj puta do sada pokazao da vodi računa o zdravlju svojih radnika, rekao je da se ova sadnja u plastenicima u krugu fabrike pokazala kao vrlo korisna i rentalbilna. Prema njegovim riječima, prije same sadnje su izvršili pripremu zemljišta, pođubrili, a zatim posadili paradajz, papriku i krastavac.
“Zahvaljujući tome, osigurali smo da naši radnici na trpezi imaju zdravu i kvalitetnu hranu iz naših plastenika. Ovaj vid proizvodnje u našim plastenicima se pokazao kao rentabilan i preporučujemo svima koji imaju mogućnost da se odluče na proizvodnju vlastite hrane. Na ovaj način vodimo računa o ishrani radnika, kojima osiguravamo domaću hranu”, naveo je Umičević koji je više od dvije decenije na čelu “Beme”, koja je sa Marinkom na čelu izrasla u privrednog giganta koji je uspješno podnio sve dosadašnje krize i nastavlja da sa svojih oko 1.150 radnika bilježi poslovne uspjehe.
Umičević je još jednom apelovao i na sve ostale da se vode ovim primjerom, jer kako je istakao, jedan plastenik od pet kvadrata može da prehrani dvije tri porodice, i za nešto takvo je potrebna samo volja, koje Marinko cijelog života ima na pretek, u čemu je vjerovatno i tajna svih njegovih uspjeha i životnih dostignuća, o kojima bi se moglo pisati u stotinama nastavaka.
”I ove godine se kao i uvijek vodimo našim motom: ‘Motiku u ruku, nahranimo Banjaluku’, u našem slučaju nahranimo “Bemu“”, dodao je neumorni Umičević, iza kojeg je više od pet decenija rada u realnom sektoru, a koji i ovim primjerom pokazuje visok nivo odgovornosti “Beme” prema svojim radnicima, a što bi trebali slijediti i drugi koji su u mogućnosti.
Inače, nadaleko je poznato da se u “Bemi” nikada ne staje, u “Bemi” se non-stop nešto radi, nešto se stvara, a posebno se vodi računa o tome da radnici imaju što je moguće bolje uslove za rad.
Naime, radnici u ovoj tvornici, uz ogromnu i svakodnevnu podršku svog direktora Marinka Umičevića, koji je i idejni tvorac, već više godina samostalno u plastenicima uzgaja povrće za potrebe svog restorana i na taj način ne izdvaja dodatna sredstva za te potrebe, dok istovremeno radnici imaju priliku da se hrane domaćim, zdravim i ne prskanim povrćem. Pored brojnih drugih, i ova aktivnost po ko zna koji put do sada pokazuje koliko Umičević misli na svoje radnike i koliko vodi računa o njihovom zdravlju, a primjera za to je još mnogo.
Inače, Umičević je nadaleko poznat kao ugledan i uspješan privrednik, kome je radnik uvijek na prvom mjestu, i koji kao rijetko ko brine i bori se za svakog svog radnog kolegu i za svako novo radno mjesto u fabrici.
“Uz malo volje i rada svi mogu proizvesti dovoljno hrane za svoje potrebe”, poručio je Umičević, koji i sam gotovo svakodnevno pokazuje izuzetno visok nivo društvene odgovornosti, a riječ je o velikom humanisti, na kojeg bi se mnogi trebali, odnosno morali ugledati.
N.Sp.