“Bema” i Marinko nastavljaju tradiciju: Proslava Dana žena za radne koleginice

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, koju već skoro pune dvije decenije sa velikim uspjehom vodi tehnički direktor Marinko Umičević, planira da i ove godine obraduje svoje radnice povodom predstojećeg 8. marta-Međunarodnog dana žena, te da i na taj način pokažu koliko poštuju i cijene svoje radne koleginice koje su najjači stub ove uspješne banjalučke fabrike.

Ovogodišnja proslava Dana žena u “Bemi” biće organizovana u subotu 9. marta, a kao I prethodnih godina fešta će biti upriličena u restoranu u krugu tvornice, dok sve radnice mogu očekivati dobar provod i dobar program, jer to svakako i zaslužuju.

“Mi ćemo ove godine 9. marta, organizovati veliku proslavu povodom Dana žena, kako je to bilo i prethodnih godina. Na proslavi će se tradicionalno okupiti naše koleginice iz Banjaluke i Mrkonjić Grada. Uz dobru muziku, odličnu hranu, bogatu tombolu i uvijek veselu atmosferu očekujemo još jedno nezaboravno veče. Svi se iskreno radujemo okupljanju i novom druženju”, rekao je Umičević, koji se konstantno trudi da uslovi rada u “Bemi” budu što bolji, da radnici budu uvijek zadovoljni, a da je to tako potvrđuju i dobri poslovni rezultati ove uspješne tvornice. Naime, Umičević ovim i ovakvim gestovima, kojih tokom godine ima pregršt, pokazuje da misli i iznad svega cijeni svoje radnike, pa im pomaže na sve načine, od obuće, preventivnih pregleda, druženja povodom ovako značajnih datuma, do školskih knjiga i pribora za djecu radnika i na mnoge druge načine, čime dokazuje visok nivo svoje odgovornosti prema zaposlenima, koji znaju da cijene Marinkovu humanost i dobrotu.

Prije samo mjesec dana, Marinko je iznenadio svoje radnike prilikom završetka smjene, jer je sve radnike na kapiji tvornice čekao po par kvalitetne kožne obuće koju proizvodi “Bema” u svojim pogonima. I tim potezom “Bema” i Marinko su po ko zna koji put do sada pokazali i dokazali visok nivo društvene odgovornosti koju imaju, ali i nastavili da pomažu i budu uz svoje radnike kao i do sada, jer su radnici oduvjek za “Bemu” i Marinka, najvažniji resurs ove uspješne tvornice i tako će uvijek i biti. Naime, taj poklon dobili su radnici “Beme” u oba pogona, njih oko 1.200 u pogonima i u Banjaluci i u Mrkonjić Gradu. Umičević je tada rekao da je podjela obuće radnicima njihova tradicija i da je planirano da do kraja godine svi radnici dobiju po još jedan par obuće.

Inače, “Bema” je sa Umičevićem na čelu uspjela da uspješno završi i ovu, u svakom pogledu izazovnu 2023. godinu. Uz sve probleme koje je stvorila inflacija, kao i smanjenje narudžbi i proizvodnje za oko 30 odsto, “Bema” na čelu sa Umičevićem i njenih oko 1.200 radnika uspjelo je da u tako teškim uslovima poslovanja ostvari dobar rezultat, čime je nastavila da dokazuje da je izrasla u privrednog giganta i ponos grada na Vrbasu.

A da to bude tako velike zasluge idu na adresu jednog čovjeka, a to je Marinko Umičević, koji važi za jednog od najuspješnijih i najiskusnijih privrednika u Republici Srpskoj, koji je na čelu “Beme” skoro pune dvije decenije, i koji ima ogromno kako životno, tako i iskustvo rada u privredi, i važi za čovjeka čije poslovne poteze treba pažljivo pratiti i učiti, jer se radi o čovjeku koji misli dobro svojim radnicima, tvornici, svojim sugrađanima, Banjaluci, Krajini, Republici Srpskoj…, i to svi znaju, a posebno oni koji su osjetili koliki je Marinko humanista, i koliko srce ima Marinko Umičević. Znaju to mnogi, posebno višečlane porodice, znaju njihova djeca koliko srce ima Marinko.

N.Sp.