Večeras otvaranje izložbe “Street Style Banja Luka by Dasha Gajic”

street style dasa gajic

U malom salonu Banskog dvora večeras će biti otvorena izložba fotografija pod nazivom „Street Style Banja Luka by Dasha Gajic“.

„Street style“ fotografija je specifičan fotografski žanr koji predstavlja kombinaciju modne i dokumentarne fotografije. Autorka putem fotografija koje su nastale na banjalučkim ulicama od 2012. do 2015. godine, ukazuje na to da, iako se od „street style“ fotografija očekuje da u prvi plan ističu odjevne kombinacije, na drugom nivou “čitanja” možemo uočiti da prenose poruku o jednom vremenu, gradu i kulturi.

Draga “Daša” Gajić rođena je 1988. godine u Banjoj Luci. Diplomirala je politikologiju kao student generacije na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci, te završila master rodne studije na Univerzitetu u Novom Sadu i magistarski iz politikologije na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci.

Takođe, završila je i master kurs “Gender Equality in the Nordic Countries” na Univerzitetu u Oslu. Autor je knjiga “Prve dame – uticajne Amerikanke: od Marte Vašington do Mišel Obama” i „Street Style Banja Luka by Dasha Gajic’’, te brošure “Život i stvaralaštvo žena Banje Luke”.

Učestovala je na 23 grupne fotografske izložbe u BiH, regionu i inostranstvu. Održavanje izložbe pomogla je Ambasada SAD u BiH.