Uvijek jedinstveni: “Bema” nagradila najbolje fotografije

Tvornica obuće “Bema”, koju već dvije decenije sa velikim uspjehom vodi tehnički direktor Marinko Umičević, organizovala je danas u u krugu tvornice u Banjaluci dodjelu nagrada pobjednicima na foto konkursu koji je raspisala “Bema” na temu “Zima u vašem gradu”.

Da se radi o izuzetno ozbiljnoj tvornici i da se radi o nadaleko poznatim dobrim domaćinima govori i činjenica da je nagrade dobitnicima lično uručio Umičević, koji je goste i dočekao poput pravog domaćina, kakav ustvari i jeste Marinko.

Naime, organizacijom ovog već tradicionalnog konkursa “Bema” i Marinko su po ko zna koji put pokazali visok nivo društvene odgovornosti i potrebe da se nagradi talenat, prije svega mladih, u ovom slučaju za fotografiju, a značajan broj pristiglih fotografija pokazuje da je već tradicionalno veliki interes za ovaj “Bemin” konkurs.

O tome najbolje govori podatak da je na foto konkurs pristiglo oko 120 fotografija, a Tvornica obuće “Bema” se, kao i uvijek, potrudila da lijepo dočeka dobitnike i obezbjedi bogate nagrade.

Ovaj put , prvu nagradu, odnosno 500 KM i par cipela, osvojila je učenica devetog razreda Osnovne škole “Branko Radičević” Mia Matić, drugu nagradu – 300 KM i par obuće, osvojila je Svjetlana Novaković iz Višegrada, dok su zbog velikog broja kvalitetnih fotografija dodjeljene dvije treće nagrade, pa su po 200 KM i po par cipela dobile Anisa Rizvić iz Banovića i Nina Antonić iz Banjaluke.

Dobitnike nagrada dočekao je uvijek raspoloženi domaćin Marinko Umičević, a u “Beminoj” prodavnici u krugu fabrike izabrali su po par cipela za sebe i zahvalili se “Bemi” i Marinku na gostoprimstvu.

Današnja dodjela nagrada bila je još svečanija i veselija nego obično, jer su u pratnji sa pobjednicom konkursa došli njeni drugari iz škole, koji su članovi fotografske sekcije i svi su učestvovali na konkursu. Tako je desetak učenika sedmog, osmog i devetog razreda imalo priliku da prođe kroz fabriku i prijatno su iznenađeni kompletnim radom tvornice, od proizvodnje do društvene angažovanosti “Beme” i tehničkog direktora Marinka Umičevića, koji je nadaleko poznat kao istinski humanista i čovjek velikog srca koji je najzadovoljniji ukoliko uspije nekome da pomogne i da mu uljepša dan, a uspio je mnogima, i čini to i dan danas.

“Dragi učenici, hvala vam na posjeti i nadamo se da ćemo vam biti dobar primjer. Svim učesnicima foto konkursa se zahvaljujem na učešću, a kao što ste navikli i u narednom periodu možete očekivati novi foto konkurs ili nagradnu igru”, poručio je Umičević, koji svojim primjerom pokazuje da bi se i svi drugi koji su u mogućnosti, a ima ih, trebali angažovati na sličan način, i nagraditi talenat mladih ili pomoći ljudima kojima je potrebna pomoć, posebno višečlanim porodicama koje danas najteže žive, a kojima Marinko takođe pomaže.

I mališani iz vrtića “okupirali” pogon:

Tvornicu obuće „Bema“ u Banjaluci danas su posjetili i mališani iz vrtića „Marija Mažar“, koji se nalazi u neposrednoj blizini fabrike, pa je oko 20 mališana bilo izuzetno radoznalo da konačno vide šta se to i kako se pravi u “Bemi”, odnosno ko i kako pravi popularne “Bemice”.

“Rado smo ih proveli kroz pogon i izuzetno nam je drago što su djeca pokazala veliko interesovanje da vide kako nastaje obuća. Nakon užine posjetili su i prodavnicu u krugu fabrike, a djeci se toliko dopala naša ponuda da su htjeli i da probaju neke modele”, rekli sui z “Beme” i zahvalili se mališanima i njihovim vaspitačima na posjeti, te poručili da su im vrata “Beme” uvijek otvorena, kao i drugima, a mnogi mališani i učenici su već obišli “Bemu” i ponijeli sjajne utiske.

N.Sp.