Umičević na prestižnom sajmu u Milanu: “Bemina” kolekcija uopšte ne zaostaje za stranim proizvođačima

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, boravio je ove sedmice u Milanu, gdje je posjetio prestižni Sajam mode, u okviru kojeg je organizovan i sajam mašina i repromaterijala za obuću, a riječ je o jednoj od najvećih svjetskih izložbi u ovom sektoru.

Na ovom sajmu proizvođači predstavljaju svoje kolekcije svjetskoj kožnoj industriji, a na jednom mjestu se okupe najveći kupci, dizajneri i istraživači mode, što je odlična prilika da se bude u toku sa trendovima na tržištu i da se poboljša saradnja sa poslovnim partnerima, a što je “Bema” svakako iskoristila na najbolji mogući način.

Ono što je svakako najvažnije je činjenica da Tvornica obuće “Bema”, koju Umičević uspješno vodi više od 18 godina i koja je izrasla u pravog giganta u proizvodnji obuće, apsolutno ne zaostaje za drugim svjetskim proizvođačima, kada je u pitanju ponuda i kolekcija proizvoda.

“U italijanskoj prestonici mode je u sklopu prestižnog sajma mode održan i sajam repromaterijala obuće i mašina, koji je okupio izlagače iz cijelog svijeta. U fokusu ovogodišnjeg sajma je činjenica da je sve teže nabaviti prirodne materijale, a industrija obuće je u u krizi zbog visokih cijena materijala, te se suočava sa nedostatkom radne snage i sve više robota u proizvodnji, uz evidentne klimatske promjene, prvenstveno nedostatak snijega, koje su uticale na smanjenu potražnju”, rekao je Umičević.

Prema njegovim riječima, “Bema” vidi veliku šansu u razvoju domaće proizvodnje, ali veliki problem imaju u nabavci repromaterijala, dok po drugim segmentima, poput ponude i kvaliteta svojih proizvoda, “Bema” apsolutno ne zaostaje za stranim proizvođačima.

(N.Sp.)