U banjalučki Monogram dolazi Giorgio Diana, kuhar s Michelin zvjezdicom

Restoran Monogram koji se u Banjaluci pozicionirao kao kuća progresivne kuhinje i zanimljivih kulinarskih događaja, za sve koji cijene jedinstvenu restoransku ponudu sprema novi, uzbudljiv događaj.

Naime, Monogram u Banjaluku dovodi šefa s Michelin zvjezdicom – Giorgia Dianu, glavnog kuhara jednog od najboljih svjetskih restorana Pier 88.

“Uvijek ima nešto uzbudljivo kad večeru priprema jedan od ovakvih kuvara, nikad ne znate šta da očekujete, ali znate da će to biti van uobičajenog” kazao nam je Dragan Šljivić, glavni kuhar Monograma.

Giorgio Diana je rođen 1982. godine u Kaljariju u Italiji, a prvobitno kulinarsko obrazovanje je stekao u školi “Antonio Gramsci”. U 17. godini odlazi u Njemačku i uči o njemačkoj i francuskoj kuhinji, te sušiju i molekularoj kuhinji.

Tokom karijere radio je u brojnim visoko rangiranim restoranima, od kojih su mnogi okićeni Michelin zvjezdicama.

Njegovi meniji su oličenje kreativnosti i inovativnosti, a posebnu pažnju pridaje mediteranskoj kuhinji koju spaja s molekularnim kreacijama i azijskim začinima, čime je stvorio vlastiti stil kuhanja.

Ukoliko vas intrigira šta bi ovaj kulinarski superstar mogao pripremati u Banjaluci rezervišite svoje mjesto na vrijeme na broj telefona 065 415 008.