U Banjaluci počeo dječiji festival “Prokids”

Defileom kroz Ulicu Petra Prvog Karađorđevića u Banjaluci danas je otvoren Festival za djecu “Prokids” na kojem će biti predstavljen koncept “ProGalaktičkog univerziteta”.

Cilj “ProGalaktičkog univerziteta” je da kroz igru i zabavu bude istaknut značaj sporta, nauke, umjetnosti i zdrave ishrane u odrastanju djece.

Portparol “Prokids festivala” Mirjana Jukić rekla je novinarima da je ovaj trodnevni festival organizovan povodom Nedjelje djeteta, te izrazila očekivanja da će se posjetioci dobro provesti.

“Imamo brojne aktivnosti različitih tematika, poput zdravlja, nauke i tehnologije, sporta, umjetnosti i zabave. Na festivalu će biti i luna-park, tobogan, ringišpil i mnoštvo drugih sadržaja koji će biti potpuno besplatni za svu djecu”, rekla je Jukićeva.

Ona je navela da će festival, koji je organizovala kompanija “Prointer ITSS”, biti održan na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti od 12.00 do 20.00 časova.

Portparol kompanije “Prointer ITSS” Vlatko Vukotić rekao je da se ova društveno odgovorna kompanija trudi da podrži i najmlađe.

“Sama slika danas pokazuje da smo već uspjeli, jer osmjeh najmlađih je na neki način naše najveće zadovoljstvo i to je dokaz da već moramo pripremati treći `Prokids festival`”, rekao je Vukotić.

On je rekao da je prošle godine festival bio poprilično uspješan, te da ga je posjetilo nekoliko hiljada mališana ističući da se i ove godine očekuje velika posjećenost.

Vukotić je rekao da je ove godine više stavljen akcenat na obrazovni dio festivala i da će, osim zabavnih sadražaja, na festivalu biti i sadržaja obrazovnog karaktera.

“Imamo tri dana zabave, ali i edukativnih sadržaja za najmlađe. Želimo da ih pozovemo da dođu sa svojim najbližima, da ponesu osmijeh i da se dobro zabave”, rekao je Vukotić.

Posjetioci će kroz festival će svi imati priliku da uživaju u zabavnom i edukativnom programu koji obuhvata muzičke i plesne nastupe regionalnih dječijih zvijezda, školu glume, edukativne radionice, vrteške, mađioničare i akrobate.

Festival će biti zatvoren u nedjelju, 6. oktobra, a po završetku “ProGalaktičkog univerziteta” svako dijete će dobiti simboličnu diplomu o završenim zabavnim zadacima na planetama zabave, znanja, sporta, mašte i zdravlja.