Počinje obuka za obavljanje energetskih pregleda zgrada

Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS danas u Banjaluci organizuje početak obuke za osobe koje će obavljati energetski pregled zgrada u Srpskoj.

Obuka, koja će biti organizovana u prostorijama Inspektorata RS u Banjaluci, trajaće do 22. decembra.

– Cilj Programa obuke i stručnog usavršavanja jeste da oni koji pohađaju obuku steknu dodatna znanja za stručno obavljanje poslova energetskog pregleda zgrada i izradu izvještaja o sprovedenom pregledu i utvrđenoj energetskoj klasi zgrade – rekli su u Fondu.

Dodaju da je nastavni sadržaj obuhvaćen kroz 60 časova.

Predavanja će obuhvatiti tematske cjeline koje se tiču energetskog sertifikovanja u RS, zatim tehničke regulative, energetike i fizike zgrade, osnove građevinarstva, kao i sistem grijanja, ventilacije i rasvjete.

– Jedna od tema biće i analiza postojećeg stanja energetske efikasnosti u zgradarstvu te praktični primjeri sprovođenja energetskog pregleda zgrada – rekli su u Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS.

Dodaju da su predavači eminentni stručnjaci iz ove oblasti iz naše zemlje i inostranstva.

Naglašavaju da će nakon uspješno završene obuke i položenog ispita Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS polaznicima izdati licence, čime se stiču uslovi za obavljanje energetskih pregleda zgrada i izdavanje energetskih sertifikata u Srpskoj.

Izvor – Glas Srpske