Pridružite se akciji “Podijeli garderobu” koju organizuje HO “Budimo ljudi”

Zbog velikog interesovanja građana koji i dalje žele da učestvuju u akciji “Podijeli garderobu”, volonteri su odlučili produžiti akciju do petka 15.5., tako što će građani moći donositi stvari u periodu od 17h do 19h u prostorije HO”Budimo ljudi” na Laušu.

U svojoj akciji “Podijeli garderobu”, HO”Budimo ljudi je u protekla dva dana prikupila veliku količinu garderobe, obuće i igračaka, ali i opreme za bebe. Odziv građana Banja Luke oba dana je bio odličan.

Druga etapa ove akcije počinje u iduću subotu kada će se vršiti podjela garderobe socijalno ugroženim porodicama. Predhodno će volonteri telefonski obavjestiti porodice koje se nalaze na spiskovima, kako bi znali gdje mogu tačno da se obrate za pomoć.

Građani se mole da prethodno svoj dolazak najave na broj telefona 066/255-900, kako bi ih neko od volonetra dočekao i preuzeo njihovu donaciju.

Ukoliko se želite pridružiti ovoj akciji i pomoći onima koji ne mogu priuštiti sezonsko mjenjanje odjeće u svojim ormarima, više informacija pronađite ovdje.