Povratak TV emisije m:agazin u novom ruhu

Nakon ljetnje pauze, na male ekrane se vraća omiljena TV emisija svih ljubitelja nauke i tehnologije, koja na jednom mjestu donosi najaktulenije tehnološke vijesti i zanimljivosti sa svih krajeva planete. Emisija m:agazin je na početku nove sezone dobila novo ruho, ali ono što se ne mijenja jeste dobro poznato lice voditeljke Vanje Partalo.

Korisne preporuke za vlasnike gedžeta, nevjerovatne i inspirativne priče, te interesantni gosti u studiju i više su nego dovoljan razlog da u četvrtoj sezoni nastavite tradicionalno vikend druženje uz TV emisiju m:agazin.

Prvo ovosezonsko izdanje očekuje vas na programu Radio Televizije Republike Srpske, u subotu, 23. septembra 2017. godine, u popodnevnim časova, pa na vrijeme rezervišete svoje mjesto ispred TV ekrana i uživajte u polučasovnom putovanju kroz uzbudljivi svijet nauke i tehnologije.

Jedan od najiščekivanijih telefona ove godine predstavljen je krajem avgusta, a riječ je o Samsung-ovom Galaxy Note 8, koji u mnogo čemu ponovo pomjera granice u svijetu pametnih uređaja. Vrhunski Note 8 je namijenjen najzahtjevnijim korisnicima, kojima treba veliki telefon i koji ne pristaju na kompromise kada su performanse telefona u pitanju. SuperAMOLED displej sa tankim ivicama, prekriven staklom od ruba do ruba, oduševio je vjerne fanove Note serije širom svijeta. Multi Window funkcija, poboljšana S Pen olovka, dvostruka kamera na pozadini ekrana, samo su neke od karakteristika ovog smartofna, koji se odnedavno može pronaći i u ponudi kompanije m:tel.

Da nam budućnost donosi pregršt čarobnih i fascinantnih stvari govori i činjenica da će ljubitelji klasične muzike na filharmonijskim koncertima moći posmatrati robote dirigente koji gipkim pokretima ruku vode hor ispred sebe. Prvog robotizovanog dirigenta dizajnirala je švajcarska kompanija ABB, a nedavno je Ju Mi, kako se ovaj dirigent zove, imao i svoj prvi nastup.

Ukoliko želite saznati više o novoj akciji, u kojoj m:tel korisnicima poklanja 200 KM na Addiko Visa poklon kartici, te čuti kako bi građani Banjaluke potrošili taj novac, preporučujemo vam da pogledate anketu koju je magazinska ekipa pripremila i koja će vam zasigurno dati ideje za šoping i izmamiti osmijeh na lice.

Propuštene minute m:agazina, možete uvijek da nadoknadite u repriznim terminima, kao i posjetom YouTube kanalu kompanije m:tel, gdje se nalaze i sve emitovane epizode u prethodne tri sezone, a za sve ostale informacije posjetite dobro poznate adrese www.mtel.ba i blog.mtel.ba.