Objavljen m:tel konkurs za stipendiste osme generacije

Osmu godinu zaredom, kompanija m:tel objavljuje konkurs za studente koje će stipendirati do kraja prvog ciklusa studija. „Dodaj m: svojim uspjesima“, slogan je ovog konkursa kojim m:tel želi da najboljim studentima u BiH obezbijedi još bolje uslove za njihovo naučno i profesionalno usavršavanje tokom trajanja studija. I novi stipendisti će, kao i prethodni, mjesečno primati stipendiju u iznosu od 300 KM.

Konkurs o dodjeli stipendija osmoj generaciji objavljen je 26. decembra 2017. godine i ostaje otvoren do 25. januara naredne godine. Šansu da postanu stipendisti m:tel-a imaju studenti treće i četvrte godine, kao i apsolventi sa prosjekom 8 i iznad 8, a koji studiraju na elektrotehničkim fakultetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i studenti Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.

Kako bi postali jedni od 15 novih stipendista, koliko će ih ove godine kompanija izabrati za stipendiranje, studenti navedenih fakulteta treba da su pored prosjeka ocjena i redovni studenti, državljani BiH, koji u dosadašnjem studiranju nisu obnovili nijednu godinu studija, te da nisu stariji od 26 godina.

Pored novčanog dijela stipendije, studenti će imati i priliku da borave na praksi u ovoj kompaniji u trajanju od mjesec dana, a o trošku kompanije. Upravo ovakav oblik interakcije između studenata i kompanije m:tel predstavlja jedinstven odnos koji m:tel želi da gradi sa ovim mladim, talentovanim ljudima, te da im putem prakse pruži iskustvo od neprocjenjivog značaja za njihov budući profesionalni život.

Sve informacije o ovom konkursu mogu da se pronađu na zvaničnoj web stranici m:tel-a www.mtel.ba.