Mlijekoproduktu uručen Srebrni znak Crvenog krsta RS

Kompanija Mlijekoprodukt d.o.o iz Kozarske Dubice dobila je od Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske srebrni znak kao simbol zahvalnosti zbog konstantnih aktivnosti koje sprovode u smislu doniranja prema ovoj humanitarnoj organizaciji.

Mlijekoprodukt d.o.o. dobio je srebrni znak za razvoj, unaprjeđenje organizacije, omasovljavanje članstva i uključivanje u ostvarivanju programskih zadataka, podizanje i jačanje ugleda i afirmaciju Crvenog krsta Republike Srpske.

Iz ove kompanije poručuju da im ovo priznanje znači mnogo jer dolazi od organizacije kojoj je osnovna misija da pomogne ugroženima i koja je u tom smislu najrelevantnija da ocijeni humanost na djelu.

„Istovremeno, ovo priznanje predstavlja i našu svojevrsnu obavezu da nastavimo i dalje pomagati koliko je to moguće. Društveno odgovorne aktivnosti koje sprovodimo godinama unazad kroz stalne donacije najugroženim članovima društva i udruženjima koja ih predstavljaju, postale su neizostavni dio poslovanja kompanije i potvrda naše opredijeljenosti da pomožemo kad god smo u mogućnosti“, istakao je marketing menadžer Mlijekoprodukta, Vlado Sandić.

Pored Crvenog krsta, Mlijekoprodukt već nekoliko godina donira mlijeko i mliječne proizvode za brojne organizacije i udruženja. Jedna od takvih je i JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjaluci, kojoj već tri godine obezbjeđuju mliječne proizvode za cjelokupne mjesečne potrebe djece svih uzrasta. Iz ove ustanove izrazili su zahvalnost kompaniji Mlijekoprodukt ističući da im ova donacija umnogome olakšava poslovanje.

“Mlijeko, jogurt, pavlaka, sir, mliječni namazi, voćni jogurt, sve su to proizvodi koji su redovnom donacijom Mlijekoprodukt-a uvršteni u svakodnevni jelovnik naše djece u skladu sa njihovim potrebama. Želimo da istaknemo da nam je ova donacija od velikog značaja  jer dom iz svojih skromnih finansijskih sredstava ne bi mogao da priušti djeci bez roditeljskog staranja sve ove namirnice koje im svakodnevno obezbjeđuje Mlijekoprodukt”, rekao je direktor JU Dječiji doma “Rada Vranješević” Vladimir Kajkut.

Podsjećamo, Mlijekoprodukt je danas najveći prerađivač sirovog mlijeka u Bosni i Hercegovini. Zauzima jednu od vodećih pozicija na domaćem tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda i najveći je izvoznik ovih kategorija u zemlji.