“Mlijekoprodukt” obilježio Svjetski dan majki

Moja kravica Svjetski dan majki

Najveća domaća mljekara “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice koji posluje u okviru regionalnog lidera mliječne industrije Imleka, obilježila je Svjetski dan majki podijelom mliječnih paketa brojnoj djeci na Trgu Krajine u Banjaluci. Kako bi čestitali praznik majkama, mališani su im uz igru i druženje pravili poklone i uživali u zabavnom kutku.

Marketing menadžer „Mlijekoprodukta“, Vlado Sandić,  rekao je da ovim gestom kompanija još jednom pokazuje svoju odgovornost prema društvu i zajednici u kojoj posluje.

„Majke su oslonac svake porodice, pa samim tim i našeg društva, a Mlijekoprodukt želi dati svoj doprinos u poboljšanju njihovog položaja ali i izraziti zahvalnost što godinama biraju Moja Kravica i Vitalia mlijeko za svoje porodice. To nam daje još  veći podsticaj u stvaranju kvalitetnih i zdravih mliječnih proizvoda od najboljeg mlijeka sa domaćih farmi“ rekao je Sandić.

Mlijekoprodukt Svjetski dan majki

Predstavnici „Mlijekoprodukta“ ovom prilikom naglasili su značaj konzumacije mlijeka kao odličnog izvora bjelančevina, kalcijuma i fosfora što je posebno bitno za zdravlje djece, podsjetivši da je preporuka pedijatara da mlijeko bude svakodnevno zastupljeno u njihovoj ishrani.

Iako se u našem društvu Dan majki poistovjećuje sa Danom žena koji se obilježava 8. marta,  Svjetski dan majki obilježava se 11. maja širom svijeta u slavu majki, majčinstva i uticaja koji majke imaju na svako društvo.