Mlijekoprodukt: Donacije i društveno odgovorne aktivnosti umjesto proslave

Vodeća mljekara na tržištu Bosne i Hercegovine, „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice, koja posluje u okviru regionalnog lidera Imleka, ove godine obilježava 20 godina postojanja i rada. Umjesto glamuroznih proslava, u kompaniji je odlučeno da se ta sredstva preusmjere u brojne donacijei društveno odgovorne aktivnosti.

Mlijekoprodukt, koji posebnu pažnju posvjećuje najmlađima, ove godine je u saradnji sa Skupštinom grada Banja Luka, izgradio najmodernije Moja Kravica dječije igralište u parku Mladen Stojanović u Banja Luci. Pored toga, realizovan je veliki edukativni projekat Put mlijeka, karavan koji je posjetio veliki broj gradova, na kojem su mališani imali priliku da se na zabavan način upoznaju sa procesom proizvodnje mlijeka.

Takođe, povodom početka školske godine podjeljen je školski pribor za prvačiće širom Bosne i Hercegovine. Mlijekoprodukt je, kao i u proteklim godinama nastavio sa redovnim donacijama domu za nezbrinutu decu Rada Vranješević i brojnim drugim dječijim institucijama. Ipak, nisu sve društveno odgovorne kampanje bile usmjerene prema najmlađima.

„Trudimo se da maksimalno doprinesemo razvoju naše društvene zajednice. U ovoj godini, bolnici Gradiška donirali smo sredstva za sanaciju pristupnog puta, ulaza u zgradu bolnice i protivpožarnog puta ispred zgrade bolnice. Takođe, postigli smo dogovor sa Opštinom Kozarska Dubica o doniranjusredstava za izgradnju kružnog toka u centru grada. Pored toga, ponosni smo na činjenicu da smo savladali brojne tržišne izazove i postali lideri ne samo u Republici Srpskoj već u cijeloj BiH“, izjavio je Vlado Sandić, marketing menadžer Mlijekoprodukta.

Vodeća domaća mljekara je i u ovoj godini nastavila sa ulaganjem u unapređenje cjelokupnog proizvodnog procesa.  Sredstva od oko 600 hiljada maraka uložena su u nabavku nove opreme za farmere, sa ciljem povećanja kvaliteta sirovog mlijeka.