Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo u Sarajevu

Nakon iznimno uspješne simultane gala projekcije otvaranja najvećeg festivala dokumentarnog filma u Skandinaviji, CPH:DOX (Copenhagen International Documentary Film Festival) i svjetske premijere filma ‘1989’, Andersa Ostergaarda, kojim je obilježena 25. godišnjica pada Berlinskog zida, kino Meeting Point Novu će ove godine ponuditi još jedan jedinstveni filmski događaj.

Po prvi put bosanskohercegovačka publika će imati priliku uživo pratiti dio programa 44. Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, koji se održava od 21. januara do 1. februara 2015. godine. Program IFFR Live! prenijet će dašak filmskog uzbuđenja s jednog od najznačajnijih filmskih festivala u svijetu u dvadesetak kino dvorana diljem Evrope u sklopu jedinstvene platforme koja socijalne mreže i internet integriše u festivalsko tkivo.

Osim što će imati priliku da pogledaju dvije svjetske, te dvije regionalne premijere, posjetitelji će u kinu Meeting Point, od 24. do 28. januara 2015. godine, nakon svake projekcije moći učestvovati u Q&A i panel-diskusiji s rediteljima i ekipom filma putem video-linka, postavljajući pitanja putem Twitter-a. U utorak 27. januara 2015. godine od 17 sati, u kinu Meeting Point će biti održana i panel-diskusija o temi javnih prostora u kulturi, s naglaskom na trenutno aktualnu okupaciju Bioskopa Zvezda u Beogradu, na kojoj će učestvovati gosti iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 5 KM (za studente i penzionere 4 KM). Cijena ulaznice na dan projekcije je 7 KM (za studente i penzionere 5 KM). Cijena paketa ulaznica (pet projekcija) je 20 KM.

Ulaznice možete kupiti u caffeu Meeting Point (Hamdije Kreševljakovića 13. Radno vrijeme od ponedjeljka do subote je od 8.00-23.00, nedjeljom od 11.00 do 23.00 sata.

Izvor – sarajevo.co.ba