Manifestacija „Dan rekordera farmera 2016“ okupila najveće proizvođače mlijeka iz Republike Srpske

Manifestacija „Dan rekordera farmera 2016“ u organizaciji kompanije „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice koja posluje u okviru Imlek sistema – regionalnog lidera u ovoj oblasti, okupila je više od 100 farmera sa područja RS koji godišnje proizvode preko 100 hiljada litara mlijeka. Nagrađeni su rekorderi u tri kategorije, a pored farmera manifestaciji su prisustvovali i brojni zvaničnici iz Republike Srpske i BiH.

U kategoriji velikih poljoprivrednih sistema za prvo mjesto specijalnu zahvalnicu dobio je najveći dobavljač u 2015. godini kompanija “Farmland” iz Nove Topole, u kategoriji preduzeća prvonagrađena je kompanija “Arifagić investment” iz Prijedora, a u kategoriji porodičnih farmi – farma “Škundrić” iz Prijedora.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Stevo Mirjanić, naglasio je opredijeljenost Vlade RS za snažniju podršku agrarnoj politici. Kompanija „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice jedna je od najuspješnijih i najorganizovanijih kompanija u Republici Srpskoj”, dodao je Mirjanić.

 „Čast nam je i zadovoljstvo da u našem sistemu imamo ovako velike farmere i proizvođače i ovo je samo jedan od dokaza da u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini postoji potencijal za dalji razvoj ovog sektora “, rekao je marketing menadžer „Mlijekoprodukta“, Vlado Sandić.

Farmeri rekorderi istakli su izuzetno zadovoljstvo kvalitetnom i profesionalnom saradnjom sa Mlijekoproduktom koji prati savremene trendove u preradi mlijeka.

Na svečanosti je rečeno i to da nagrađeni proizvođači predstavljaju najbolji primjer kako je i pored svih teškoća vlastitim radom moguće ostvariti uspjeh. Data je i snažna podrška daljnjem jačanju ovog sektora primarne poljoprivredne proizvodnje. Sektor mljekarstva ocijenjen je kao najuspješniji sektor poljoprivrede.

Svečanosti su prisustvovali  i ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, direktor veterinarskog instituta RS, Drago Nedić, direktor kancelarije za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba,  kao i brojni gosti i predstavnici medija.

Tradicionalna manifestacija “Dan rekordera” održana je u Kozarskoj Dubici.

13045392_10209423668253521_626159560_n