“LANSIRAJ SVOJU IDEJU” Počinje novi ciklus m:tel App takmičenja srednjoškolaca u izradi mobilnih aplikacija

Sada možeš ponovo da okupiš tim iz škole ili samostalno kreiraš mobilnu aplikaciju i tako postaneš novi državni šampion BiH u znanju, osvojiš vrijedne pametne telefone i dobiješ priliku da se takmičiš regionalno!

Vrijeme je da pokažeš šta znaš i da se prijaviš na m:tel App takmičenje srednjoškolaca iz BiH u izradi mobilnih aplikacija za Android™ OS ili iOS.

Ako te zanimaju aplikacije, voliš programiranje, imaš dobru ideju i želju da se takmičiš sa vršnjacima, napravi mobilnu aplikaciju i osvoji jednu od do pet ravnopravnih nagrada na državnom nivou u novom m:tel App takmičenju.
Jer, upravo društvo najboljih u BiH biće prilika da se u februaru 2019 godine i regionalno takmičiš sa vršnjacima i najboljim timovima iz Crne Gore i Srbije u Regionalnom app izazovu i tako osiguraš ulaznicu za svjetsku konferenciju IDTechEx Show u Berlinu.

Za učešće na m:tel app takmičenju potrebno je da pronađeš svoju srednju školu na listi od 21 škole učesnice takmičenja, smisliš ideju za aplikaciju, popuniš formular i prijaviš svoj tim putem adrese [email protected] do 20. novembra 2018. godine.

Rok za dostavu gotovih funkcionalnih verzija aplikacija uz detaljan opis je 15 januar 2019. godine, nakon čega će stručna komisija ocijeniti pristigle aplikacije i dodijeliti nagrade za do pet najboljih u BiH.

Aplikacije treba da budu zanimljive, inovativne i korisne, a prednost će imati one koje doprinose društvenoj odgovornosti ili razvoju telekomunikacionih usluga i načina korišćenja mobilnih uređaja.

Lista škola učesnica sačinjena u saradnji sa resornim ministarstvima i detaljni uslovi takmičenja dostupni su na stranici www.mtel.ba.