Kompanija LG podržava obrazovanje mašinskih inženjera u Banja Luci

LG Electronics je danas donirao komercijani sistem za obuku i istraživanje na Mašinskom fakultetu u Banja Luci. Zahvaljujući ovoj donaciji, studenti će imati iskustvo iz prve ruke u radu i učenju na sistemima, sa kojima će se kasnije susretati tokom svog radnog iskustva, te eventualno učestvovati u dizajniranju novih modela u budućnosti. Sistemi klimatizacije su predstavljeni danas u Banja Luci, na konferenciji za štampu na kojoj su učestvovali prof.dr Darko Knežević. dekan Mašinskog fakulteta Banja Luka i Jae Won Yu, Direktor Odjela za klimatizaciju i energetska rješenja, LG Eletronics Magyar Kft.

Gostima su predstavljeni sistemi klimatizacije MULTI V Mini za komercijalne prostore, a koji su postavljeni u labaratoriji Fakulteta, a koje će studenti koristiti za praktične vježbe i testiranja.

„Veoma smo zahvalni kompaniji LG Electronics koja je prepoznala važnost obrazovanja mladih inženjera i za njenu pomoć Fakultetu u osiguravanju boljih uslova za rad i studiranje profesora i studenata. Studenti našeg Fakulteta do danas nisu imali priliku učiti iz ovakve blizine na ovim i sličnim sistemima. Nadamo se da će buduće generacije inženjera, obrazovane na našem Fakultetu, raditi sa Kompanijom LG Eletronics i nastaviti da razvijaju ovako sofisticirane i ekoloske sisteme”- rekao je prof.dr. Darko Knežević, dekan Mašinskog fakulteta u Banja Luci.

Kompanija LG Eletronics je angažirana u obrazovanju inženjera koji rade sa sistemima za klimatizaciju. O ovome LG Eletronics daje podršku na nekoliko Mašinskih fakulteta u regionu. Ova korisna saradnja se još više proširila ovom donacijom koja podstiče funkcionalno i praktično obrazovanje budućih inženjera. Studenti će biti u stanju da koriste sisteme klimatizacije za simulaciju, testiranja i mjerenja.

„Naš cilj je pomoći teoretsko i praktično obrazovanje budućih inzenjera, posebno u zemljama kao što je Bosna i Hercegovina, te na taj način damo naš doprinos daljem razvoju zemlje. Mi u LG Electronics-u smo davno shvatili da je ulaganje u obrazovanje jedna od najvažnijih stvari u budućem razvoju poslova na ovim prostorima“- rekao je Jae Won Yu, Direktor Odjela za klimatizaciju i energetska rješenja, LG Electronics Magyar Kft. Donacija je omogućena i uz podršku kompanija Royal Company d.o.o. iz Banja Luke, a koje su osigurale dostavu i instaliranje opreme, pa su samim tim i aktivni učesnici u ovoj donaciji.

masinski fakultet03