Još jedno svjetsko priznanje: Prointer partner godine kompanije HPE

Kvalitetnim rješenjima u oblasti informacionih tehnologija kompanija Prointer ITSS konstantno radi na stvaranju modernog i naprednog poslovnog okruženja, osvajajući globalne tehnologije i prilagođavajući ih lokalnim potrebama. Upravo to je prepoznato i u Hewlett Packard Enterprise, jednoj od vodećih svjetskih kompanija za informatičku tehnologiju koja je baš Prointeru dodijelila status partnera godine.

Među 20-tak akreditovanih partnera, Prointer je odabran zbog svih rezultata koje je kompanija postigla uprkos teškoj i izazovnoj godini, kažu u HPE.

„Prointer ITSS kao jedan od naših partnera u BiH, ostvario je odličan rezultat i to nam je drago, ali nam je još draže što je kompanija sa svojim zaposlenima uložila mnogo u edukaciju i sertifikaciju svog kadra za najnovije tehnologije i IT trendove. U toku tog procesa, nekoliko zaposlenih u kompaniji steklo je sertifikat akreditovani ekspert za rješenja” (ASE), što je potvrda visokog nivoa znanja i iskustva i garancija pružanja kvalitetnih usluga prema krajnjim korisnicima“, kaže Adnan Bratanović, menadžer kompanije HPE za Bosnu i Hercegovinu.

U Prointeru ističu da je ključ svih uspjeha kvalitetan kadar i tim koji može da odgovori na sve izazove. Zato ne odustaju od kontinuiranog obrazovanja i usavršavanja zaposlenih uz praćenje novih trendova, jer je to sigurna investicija za budućnost.

„Ono što Prointer razlikuje od ostalih je činjenica da radimo na velikim projektima sa kakvima se ni stručnjaci u mnogim drugim kompanijama nisu susretali. Takođe, uvijek smo davali i dajemo šansu svima da kod nas nauče ono što na nekom drugom mjestu ne bi imali priliku. Zahvaljujući tome, našim klijentima nudimo inovativna rješenja u oblasti informacionih tehnologija i sa njima radimo na ostvarivanju maksimalnih poslovnih rezultata”, kaže Gordana Kovačević, direktorica Prointera.

Naglašava da o tome svjedoči činjenica da su Prointerova rješenja uspješno implementirana u institucijama i vodećim kompanijama u BiH. Jedan od takvih projekata je implementacija Primera storage-a, prvog takvog uređaja najnovije generacije na našem tržištu.

Ovaj uređaj je specifičan po mnogo čemu, ali je najinteresantniji dio vezan uz njegovu pouzdanost. HPE Primera garantuje, čak i finansijski, 100 odsto dostupnost podataka u svakom trenutku.

“Ovakva usluga je moguća zahvaljujući vještačkoj inteligenciji i mašinskom učenju, što su osobine koje do sada nisu bile prisutne u ovoj klasi i ovom tipu uređaja. Prvi takav uređaj na teritoriji BiH, implementirao je Prointer ITSS početkom prošle godine”, ističe direktorica ove kompanije.

Poslednje priznanje, nastavak je uspješne saradnje koju je HPE i prethodnih godina potvrđivao nagradama, poput one za inovativnost. Kvalitet Prointera prepoznali su i priznanjima nagradili i drugi globalni IT lideri, poput Microsofta i Check Pointa, kojima je ta kompanija takođe jedan od vodećih partnera u BiH.