Izabrani pobjednici drugog m:tel App takmičenja

Drugu godinu zaredom kompanija m:tel realizovala je društveno odgovorni projekat App takmičenje u kreiranju mobilnih aplikacija za Android ili iOS.

Ovo takmičenje je namijenjeno srednjoškolcima iz 21 srednje škole u BiH, koji su na ovaj način imali priliku pokazati svoje znanje, kreativnost i dobre ideje, te za njih biti i nagrađeni.

Najboljih pet aplikacija koje su stigle na adresu m:tel-a, po ocjeni stručnog žirija iz kompanije, pobjednici su ovog takmičenja, čime stiču pravo učešća na regionalnom takmičenju koje će biti održano u Podgorici, tokom mjeseca februara, gdje će se takmičiti sa svojim vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Pobjednike Regionalnog app takmičenja čeka putovanje na svjetsku konferenciju IDTechEx Show u Berlinu. Podsjećamo da je upravo tim iz Istočnog Sarajeva na prošlogodišnjem regionalnom takmičenju osvojio ovaj put i sjajnu priliku da posjeti jednu od najvećih konferencija ovog tipa u Evropi.

Pobjedničke aplikacije drugog državnog m:tel App takmičenja iz BiH, i njihov kratki opis ove godine su:

1.      Elektrotehnika – Saobraćajna i elektro škola Doboj

Aplikacija je namjenjena učenicima prvog razreda elektrotehničke struke kako bi na najlakši način usvojili znanja iz predmeta Osnovi elektrotehnike I.

2.      Zvučna radionica – Gimnazija Banja Luka

Glavni cilj aplikacije je da korisnicima pruži set alata sa kojim će bolje upoznati osobine medijuma zvuka.

3.      Šta jedem? – Gimnazija Banja Luka

Aplikacija sadrži listu emulgatora koji se stavljaju u namirnice uz informaciju o bezbjednosti unosa pojedinog emulgatora i više informacija o njegovom hemijskom sastavu.

4.      Knof – Ju Srednja škola „28. juni“ Istočno Sarajevo

Aplikacija predstavlja vodič grada Istočno Sarajevo sa korisnim informacijama.

5.      Aqua.io – Gimnazija Mostar

Aplikacija preporučuje korisnicima dnevni unos vode i daje mogućnost praćenja njenog unosa.

Svi autori najboljih aplikacija i njihovi mentori osvojili su pametne mobilne telefone.

Podržavamo znanje!