Inner Wheel klub Banjaluka donirao školski pribor i didaktički materijal školi u Bronzanom Majdanu

Članice kluba Inner Wheel Banjaluka uručile su danas donaciju u vidu školskog pribora školi “Mladen Stojanović” u Bronzanom Majdanu.

Branislava Pejašinović, predsjednica kluba Inner Wheel Banjaluka, kazala da je djelovanje ovog kluba usmjereno na pomaganje onima kojima je pomoć neophodna, a školama je pomoć uvijek potrebna, posebno onim u udaljenijim područjima.

„Za početak ove školske godine donijeli smo školski pribor i didaktički materijal OŠ ‘Mladen Stojanović’  i vjerujemo da će dobro doći učiteljicama i učenicama i da će njihov rad biti kvalitetniji“, kazala je Pejašinović.

Škola “Mladen Stojanović” trenutno ima 197 učenika, od čega 16 prvačića. Direktor Nenad Mihajlović kaže da je u ovoj, kao i većini seoskih škola, broj učenika svake godine sve manji.

“Nadamo se da će poboljšanje privrednih i instrastrukturnih uslova u Bronzanom Majdanu dovesti do promjene te situacija u budućnosti i da će broj đaka rasti. Htio bih da se zahvalim članicama Iner Wheel kluba Banjaluka koje su nas posjetile i donijele školski i didaktički materijal koji će učenici iskoristiti u školskoj nastavi. Svakako postoji potreba za ovakvim donacijama jer su seoske škole težeg materijalnog stanja“, rekao je Mihajlović.

Učenici su se članicama Inner Wheel kluba Banjaluka na priboru i slatkišima zahvalili crtežima, a učiteljica Nada Bunić koja ove godine ispraća peti razred kaže da su učenici vrijedni i da dobro uče.

“Mislim da je u prosvjeti najljepše predavati učenicima od prvog do petog razreda. Naši učenici su kreativni i volimo izrađivati različite radove tako da će nam ovaj pribor dobro doći”, kazala je ona.

Inače, klub Inner Wheel Banjaluka osnovan je pod pokroviteljstvom Rotary kluba Banjaluka, a čine ga supruge rotarijanaca. Njihove aktivnosti su usmjerene ka pomaganju, njegovanju etičkih vrijednosti i stvaranju prijateljstava. Sve akcije koje Inner Wheel organizuje finansiraju sredstvima koje članice obezbijede plaćajući članarinu.