EXIT ima poruku za region: Ponovo ujedinjeni vraćamo život životu!

Prije tačno 20 godina, prvo međunarodno izdanje EXIT festivala po prvi put je, nakon burnih devedesetih, na jednom mjestu okupilo veliki broj mladih iz svih krajeva regiona –  Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore. Obnovila su se tada mnoga prijateljstva, ali uspostavljen je i veliki broj novih, koja su, u narednim godinama, svakog jula ritualno produbljivana na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. EXIT je tako postao izlaz za sve one koji su željeli da grade neke nove odnose u regionu.

Ovog ljeta, nakon više od 15 mjeseci pandemijskih restrikcija, zabrane okupljanja, nemogućnosti putovanja, otuđenosti jedni od drugih, opet tražimo izlaz, ali ovaj put na globalnom nivou. Tražimo da ponovo budemo zajedno, jer ljudski kontakt je iskonska ljudska potreba, bez koje se život ne može zamisliti. Zahvaljujući uspješnom programu masovne vakcinacije u Srbiji i poboljšanju epidemiološke situacije, EXIT će biti jedan od prvih velikih festivala na svijetu koji će se održati ovog ljeta. Tim povodom EXIT je lansirao video namijenjen ljudima iz našeg regiona, koji poziva sve da ponovo ujedinjeni vratimo život životu, i pokažemo svijetu snagu svega onoga što nas povezuje – snagu slobode, radosti, ljubavi i jedinstva.

„Sigurno je da će na ovogodišnjem Exitu, kao i na onom prvom međunarodnom prije dvadeset godina, doći do katarze energije nagomilane u prethodnih više od godinu dana, koja će otvoriti neke nove dimenzije festivalskog iskustva. Zbog toga će ovogodišnje izdanje zasigurno ostati upisano kao jedinstveno i jedno od najposebnijih u cijeloj festivalskoj istoriji“, izjavio je ovim povodom Sanjin Đukić, član Upravnog odbora EXIT festivala.

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biće održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svjetskih i regionalnih imena kao što su David Guetta, Eric Prydz b2b Four Tet, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat i Sheck Wes, a već sutra stižu nova imena.

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo cijeni od 126 KM i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cijenu. Sve ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ulaz na ovogodišnji festival.  Ograničen kontigent jednodnevnih ulaznica, po poklon cijeni od 50 KM, uz 50 odsto popusta, biće pušten u prodaju u utorak 8. juna, tačno u podne.  Ulaznice se mogu nabaviti putem zvanične stranice festivala, kao i putem prodajne mreže kupikartu.ba.