Energetske večeri sa građanima Banjaluke

Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle i EFEKT mreža, u saradnji sa ENKON d.o.o za energetski i ekonomski konsalting Banja Luka organizuje Energetske večeri sa građanima Banjaluke s ciljem savjetovanja i edukacije građana iz oblasti energetske efikasnosti i zaštite okoline.

Prva radionica “Daljinsko grijanje u Banjaluci”, koju će voditi dr. Petar Gvero sa Mašinskog fakulteta u Banjaluci, govoriće o grijanju u Banjaluci, raspoloživim energentima, njihovim prednostima i nedostacima i biće održana 2. februara, sa početkom u 18h, u prostorijama Inovacionog Centra Banja Luka, na adresi Dr. Mladena Stojanovića 4, I sprat.

Energetske večeri, već treću godinu se organizuju u sezoni grijanja u Banjaluci, Tuzli i Mostaru, a obrađuju se aktuelne – goruće teme koje se odnose na obnovljive izvore energije, instalaciju grijanja i zagrijavanje objekata, smanjenje računa za električnu energiju, primjenu solarnih sistema u domaćinstvima, praktične savjete za finansiranje mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima i druge.

“Posebno je važno da naglasimo da efikasnom primjenom principa energetske efikasnosti, kao pojedinci ili organizacije, značajno utičemo na smanjenje zagađenja vazduha. Složićemo se, ova je zima sa visokim koeficijentima zagađenja, koje prevazilaze razmjere u kojima smo tek zabrinuti – vrijeme je za ozbiljne alarme i aktivnosti kojima ćemo kontrolisati negativan uticaj potrošnje energenata, kako u smislu štednje tako i na okoliš”, ističe Alma Tihić, predstavnik CRP-a i EFEKT mreže.

Ovogodišnje Energetske večeti sa građanima Banjaluke biće održane u toku februara i marta svakog četvrtka od 18h, u prostorijama Inovacionog Centra Banja Luka (Dr. Mladena Stojanovića 4, I sprat).

Energetske večeri sa građanima su besplatne za sve zainteresovane građane a članovi CRPa i EFEKT mreže će, uz predavače, biti na raspolaganju građanima za pitanja i savjete.

 

mondo.ba