Elektrokrajina investirala u gradnju rasklopne trafostanice u Oštroj Luci

Banjalučka “Elektrokrajina” je danas svečanim otkrivanjem table projekta obilježila početak radova na izgradnji Rasklopne trafo-stanice 20kV u opštini Oštra Luka.

Seka Kuzmanović, direktorica “Elektrokrajine” je u obraćanju prisutnima kazala da je ovo preduzeće u prošloj godini ostvarilo napredak u svim važnim segmentima poslovanja, od smanjenja distributivnih gubitaka, povećanja nivoa naplate, do rasta prihoda i profita.

Ona je istakla da su razlozi za izgradnju Rasklopnice u Oštroj Luci višestruki, od potrebe veće pouzdanosti i kvaliteta u snadbijevanju kupaca električne energije sa ovog područja do omogućavanja određenog stepena elektroenergetske autonomije opštine.

“Rasklopnica će omogućiti kvalitetnije napajanje područnih trafo-stanica sa daleko manjim brojem ispada iz pogona. To podrazumijeva ugradnju selektivne zaštite, tako da će za slučaj kvara na 20 kV mreži, ispadati iz pogona samo nužni dio, a ne kompletna mreža, kao što se do sada dešavalo” kazala je Seka Kuzmanović.

Investicija u građevinske i elektromontažne radove na RTS Oštra Luka iznosi 465 000 KM.

Svečanosti je pored rukovodstva “Elektrokrajine” prisustvovalo nekoliko narodnih poslanika iz ove regije, čelnici opštine Oštra Luka i druge zvanice.