Dani otvorenih vrata Association Neurofeedback


Udruženje Association NeurofeedbackAssociation Neurofeedback od 27.2.  do 5.3. 2023. godine imaće dane otvorenih vrata u Mostaru, Sarajevu, Zenici, Livnu i Banja Luci.

Tim povodom svi zainteresovani imaće mogućnost odraditi potpuno besplatan pregled na najnovijoj neurofeedback opremi pomoću koje se može tačno utvrditi da li osoba ima određenih poteškoća na planu kognitivnog funkcionisanja u vidu poteškoća pažnje, koncentracije, fokusa, hiperaktivnosti te eventualnih emocionalnih poteškoća u vidu anksioznosti, tikova, nesanice, depresije i sl. te što je uzrok navedenih poteškoća. Nakon dijagnostike postoji mogućnost uključivanja u terapije koje značajno smanjuju uočene poteškoće.

“Neurofeedback terapija je metoda koja nam omogućava poboljšanje rada mozga te se koristi kako kod djece tako i kod odraslih. Najčešći razlog zbog kojih nam djeca dolaze su poteškoće na planu usporenog razvoja govora i poteškoća iz spektra autizma. Terapija je potpuno neinvazina i bezbolna te se u sve više zemalja već uvodi i u zdravstveni sustav, kao što je slučaj u Hrvatskoj”, saopšteno je iz Udruženja.

Za dogovor oko rezervacije termina kontakt br. 063 47 26 47, za više informacija posjetite službenu web stranicu www.neurofeedbackcentar.com ili njihov instagram i facebook profil.