Danas počinje 56. Međunarodni sajam namještaja u Beogradu

Od danas do 11. novembra na Beogradskom sajmu, u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4 održava se 56. Međunarodni sajam namještaja, pod sloganom “Sada”.

Na ovoj prestižnoj manifestaciji će se, kako se navodi na sajtu Beogradskog sajma, predstaviti cijela drvna industrija i to od faze primarne prerade drveta pa sve do izrade finalnih proizvoda. Predstaviće se i proizvođači najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji namještaja.

Tokom trajanja Sajma posjetioci će imati priliku da pogledaju Izložbu mladih dizajnera koja predstavlja mlade i perspektivne autore, fakultete i škole, bacajući svjetlo na zvijezde u usponu.

Dizajn specijalitet Beogradskog sajma namještaja predstavlja Design Talks – Razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati svih šest dana trajanja sajma, uz veliki broj eminentnih govornika iz cijele Evrope.

Vrhunac manifestacije predstavlja nagrada Zlatni ključ koju internacionalni žiri dodjeljuje najuspješnijim izlagačima za 2018. godinu.

U hali 5, do 10. novembra paralelno sa Sajmom namještaja, odvijaće se 56. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije.