Banjalučki Inner Wheel posjetila predstavnica IWC-a iz Graca

Banjalučki Inner Wheel Club posjetila je Gabriele Schrumpf iz Graca, predstavnica IWC za NO District IWC Istočne Evrope-Balkana i Španije.

U prostorijama banjalučkog Rotary kluba sinoć je održan sastanak i svečana večera na kojoj su razmijenjena iskustva i prigodni pokloni, a bila je ovo prilika da članice banjalučkog Inner Wheel upoznaju gospođu Schrumpf sa akcijama i planovima njihovog kluba.

Takođe, sinoć je saopšteno da će drugi Inner Wheel Club u BiH biti osnovan u Bijeljini, čije su buduće članice takođe prisustvovale sastanku i druženju. Njihove mentorke biće članice banjalučkog kluba.

Predstavnice IWC Banjaluka danas su gospođu Schrumpf koja je u posjetu stigla sa suprugom, vodile u obilazak grada tokom kojeg su upoznali istoriju našeg grada. Bračni par iz Austrije oduševila je tvrđava Kastel, Safikadin grob, banjalučka Tržnice na kojoj su kupili domaće voće, crkva Svete Trojice, najstarija cvjećara u centru grada Klindić u kojoj su dobili cvijeće, samostan Marija Zvijezda u Trapistima…

“Oduševila ih je gostoprimljivost, tradiconalna hrana i domaći specijaliteti, čistoća grada, zelenilo, panorama Banjaluke… U jednom od  parkova imali smo prilliku razgovarati sa konceptualnim umjetnikom Mladenom Miljanovićem o kojem ekipa iz Berlina upravo snima dokumentarac. Posjetili smo i Rotary Aleju lipa u Budžaku koju smo zasadili tokom jedne od naših akcija i pokazali Banjaluku u njenom najljepšem-proljećnom izdanju” kazale su članice IWC Banjaluka.

Gabriele Schrumpf će utiske iz Banjaluke i aktivnosti ovog kluba predstaviti na svjetskoj IWC konferenciji koja se sljedeće godine održava u Indiji.