Alukönigstahl Virtual Reality: Upotreba virtuelne stvarnosti u arhitektonskoj vizualizaciji

Firma Alukönigstahl sa svojim partnerima Schüco i Jansen u hotelu Bosna u Banjaluci održala je prezentaciju noviteta proizvodnog programa u oblasti aluminijskih i čeličnih fasadnih sistema, koji su premijerno predstavljeni u januaru ove godine na najvećem sajmu građevinarstva u Evropi  – BAU Minhen 2017.

Glavna karakteristika predstavljenih noviteta jeste veliko vizuelno polje, smanjena vizuelna širina profila a takođe i inovativna prednost upravljanja vrata putem mobilnih telefona.

Firma Alukönigstahl, koja je u svome poslovanju sa partnerima, na tržištu prozora, vrata i fasada, poznata po kvaliteti proizvoda i konstantim inovacijama,  u posljednje dvije godine iskoristila je nove digitalne tehnologije i iskustvo u arhitektonskim otvorima, kako bi razvila prvi virtuelni showroom sa sistemima Schüco i Jansen.

AKS VR

Upravo je virtuelni Showroom, VR tehnologija koja prikazuje sve njihove proizvode na jednom mjestu bila najveća atrakcija na prezentaciji. Virtuelni showroom omogućava korisniku da se detaljno upozna sa proizvodima aluminijskih i čeličnih sistema za vrata, prozore i fasade. Pored toga, može detaljno pogledati informacije i interaktivne prezentacije za svaki proizvod ili sistem.

“Želimo da damo mogućnost arhitektima i investitorima da prošetaju kroz vlastiti objekat dok gradilište još nije otvoreno, dakle imaju mogućnost intervencije u samom objektu, što svakako doprinosi velikoj uštedi vremena ali i materijalnih sredstava. Takođe, sam investitor imaće mogućnost da u virtuelnoj realnosti promijeni određene proizvode ukoliko mu se ne dopadaju”, rekao je Stefan Milović, marketing menadžer firme Alukönigstahl.

AKS VR Showroom 3

Milović dodaje da će budućnost pokazati koliko je stvarnost povezana s virtuelnim svijetom i u kojoj mjeri su te mogućnosti za razvoj prihvaćene.

U svakom slučaju, takva arhitektonska vizualizacija je uzbudljiva i trenutno je zaista bitan faktor na terenu.