VIŠESTRUKI ZNAČAJ: Umičević traži da se opet organizuje Sajam sporta

Marinko Umičević, priznati sportski radnik koji je decenijama angažovan u više sportskih klubova i saveza u Republici Srpskoj i koji je svojim radom i zalaganjem dao ogroman doprinos domaćem sportu, istakao je da je primjetno da se već par godina ne organizuje Sajam sporta, koji je organizovalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Ovaj iskusni i nadasve uspješni sportski radnik, iza kojeg u sportu stoje rezultati i koji misli dobro sportu Republike Srpske, naglasio je da je Sajam sporta uspješno okupljao oko 40 sportskih saveza, desetak fakulteta za fizičku kulturu i sport, kao i proizvođaće sportskih rekvizita, opreme i prehrane.

“Bio je to odličan i uspješan način promocije i demonstracije sporta, različitih sportskih vještina i rada brojnih sportskih organizacija. Zato apelujem da nadležni ponovo organizuju Sajam sporta koji je nestao, a imao je višestruki značaj za razvoj sporta u Republici Srpskoj”, apelovao je Umičević, koji je iz čistog entuzijazma i želje da pomogne domaćem sportu prihvatio niz funkcija u sportskim savezima i klubovima, pa je između ostalog, on trenutno i prvi čovjek rukometa Srpske, i Košarkaškog kluba invalida “Vrbas” i u rukovodstvima je još nekoliko sportskih organizacija. To je čovjek koji naprosto voli sport, svoju Banjaluku i Republiku Srpsku, a pritom je nadaleko poznati humanitarac, pa je u skladu sa tim Marinko jedan od najvećih pojedinačnih donatora sporta u Srpskoj, a svojom pomoći je neke klubove i neka takmičenja spasio čak i od gašenja.

Upravo sve to, i još mnogo toga što bi se moglo izdvojiti iz njegovog višedecenijeskog rada u sportu, daje Umičeviću za pravo da kaže nadležnim institucijama šta je korisno a šta ne za domaći sport, pa je u tom smislu i apel da se ponovo organizuje Sajam sporta, koji je bukvalno nestao.

Umičević čestitao “Slaviji”

– Bokserski klub Slavija osvojio je titulu šampiona Lige Srbije i ovom prilikom želim da čestitam bokserima, stručnom štabu i rukovodstvu kluba, te predsjedniku Miloradu Dodiku, koji je najzaslužniji za ovaj veliki uspjeh. Izuzetno mi je drago što je naša „Slavija“ vratila stari sjaj od prije nekoliko decenija i što se Banjaluka konačno vratila na regionalnu boksersku mapu, tamo gdje i pripada, a predsjednik Dodik je to prepoznao i podržao, kao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Boks je prije rata bio sport broj jedan u Banjaluci i svi smo uživali u mečevima Marijana Beneša, Antona Josipovića, Radovana Bisića i ostalih velikana ovog sporta. Nadam se da će republičke i gradske institucije,isto tako pomoći i podržati RK” Borac” koji je sportski brend, ne samo Republike Srpske nego i šire. Slavija i Borac, pronosili su slavu Banjaluke, iznjedrili veliki broj asova, olimpijskih I svjetskih šampiona i zaslužuju apsolutnu pažnju i podršku svih – zaključio je Umičević.

N.Sp.