„Verano Motors“ Banjaluka predstavio nova vozila ruskog proizvođača Gaz

“Verano Motors” Banjaluka je na svečanoj ceremoniji predstavio proširenje ponude, odnosno vozila i rezervne dijelove ruskog proizvođača GAZ, čiji su sada ekskluzivni distributer za područje BiH.

Slađenko Golić, direktor “Verano Motorsa”, pred brojnim zvanicama iz poslovnog i javnog života, među kojima je bio i ataše ruske ambasade Jurij Trubajčuk, predstavio je GAZ vozila.

Vozila GAZ na tržište dolaze prvi put i možemo reći da se radi o veoma kvalitetnom vozilu, sa tri godine garanacije i 150.000 pređenih km, a u ova vozila su ugrađeni dijelovi svih renomiranih svjetskih proizvođača. GAZ tenutno proizvodi Škodu Oktaviju, Škodu Yeti, neke ‘Volkswgenove’ modele i Mercedos-Benz Sprinter model, što mi je posebno drago jer su ta vozila reper za terenska vozila. Međutim, glavni argument za kupovinu GAZ vozila je niska cijena, što će, nadamo se, kupci prepoznati, s tim što smo mi i za početak prodaje ponudili promotivnu cijenu“, kazao je Galić.

Kako prodaja vozila zahtijeva i adekvatnu servisnu opremljenost, Galić je dodao da je sve spremno i da naredne sedmice kreću s pružanjem svih vidova servisnih usluga od najjednostavnijih zahvata pa do farbanja vozila. Obezbijeđen je inicijalni lager rezervnih dijelova i sva potrebna auto-dijagnostika i specijalni alati.

Takođe su spremni da odgovore i na garantne zahtjeve u skladu s proizvođačevim uputama, poručili su iz “Verana”.
Direktor predstavništva GAZ-a za tržište Evroazije gospodin Viktor Ivanenko istakao je zadovoljstvo što je GAZ došao na ovo tržište.

Drago nam je što smo prisutni ovdje, regionalno tržište je za nas veoma značajno, a posebno BiH. GAZ vozila su u Rusiji veoma popularna i imamo mnogo zadovoljnih kupaca, a uvjeren sam da nas isti uspjeh čeka i ovdje, posebno sa vozilom Gazelle next. Nadam se da će kupci prepoznati odličan odnos cijene i kvaliteta, a mi ćemo ih redovno obavještavati o proširenju ponude“, istakao je Ivanenko.

Novo na automobilskom tržištu BiH

Lider na istočnom tržištu GAZ spremno je krenuo ka evropskom regionu s novom linijom vozilla GAZELLE NEXT.
GAZelle će posebno obradovati svoje kupce produženom garancijom od tri godine ili 150.000 pređenih kilometara. To je ponuda vrijedna pažnje s obzirom na to da je svaki segment na vozilu testiran u više evropskih zemalja (Španija, Njemačka i Švedska) tokom dvije godine, dok je cijena vozila niža za 30% u odnosu na inostrane konkurente u oblasti komercijalnih vozila! Uz najpovoljniju cijenu nadovezuju se i minimalni troškovi održavanja, manji za 50% u odnosu na evropske konkurente.

GAZELLE NEXT – vozilo koje mijenja sve

GAZelle se može pohvaliti novim štedljivim motorom ISF 2,8 litara koji odgovara Euro 5 ekološkom standardu, s prosječnom potrošnjom goriva 10,3 litara na 100 km.

Kao najveći proizvođač komercijalnih transportnih sredstava u Rusiji, grupa GAZ, proizvodi oko 420 vozila na dan. Preko 50.000 visokokvalifikovanih radnika obavlja 5.000 poslova svakodnevno. Glavna tržišta su Rusija, Kazahstan, Bjelorusija i Turska. U saradnji je s “Volkswagenom”, “Škodom”, “General Motorsom” i drugim renomiranim firmama. Od 2013. GAZ proizvodi – Škodu Oktaviju, Škodu Jeti, Volkswagen Jetta, Chevrolet Aveo i Mercedez-Benz Sprinter.

Kompanija GAZ proizvela je prvu GAZelle 1994. i od tada je ova linija prepoznatljiva u svijetu lakih komercijalnih vozila. Trenutno se u svijetu koristi 1,5 miliona vozila GAZelle. Poduhvat s kojim se kompanija uhvatila u koštac jeste upravo nova GAZELLE NEXT – koja je napravila veliki iskorak u odnosu na konkurentska komercijalna vozila i svakodnevno zadovoljava potrebe svojih vozača.

sl17