UniCredit banka uručila donaciju Ekonomskoj školi u Doboju: Bolji uslovi za učenje i praksu

U okviru aktivnosti društveno-odgovornog bankarstva, UniCredit banka Banja Luka donirala je opremu za rad, laptop i platno za projekcije, za učenje i razvoj učenika Ekonomske škole u Doboju.

U sklopu ove incijative, koja za cilj ima podršku lokalnoj zajednici te obrazovanju mladih kadrova koji imaju želju za učenjem i razvojem, predsjednik Uprave UniCredit banke Banja Luka, Gordan Pehar, uručio je vrijednu donaciju Ekonomskoj školi u Doboju i tim povodom izjavio:

„Kao panevropska Banka, društveno-odgovorno poslovanje sprovodimo u svjetlu sveukupne etičke i ekonomske odgovornosti prema lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo, a naša Grupna strategija društveno-odgovornog bankarstva, usmjerena je dodatno na razvoj zajednice kroz podršku obrazovanju mladih. Vjerujemo da će ova donacija pomoći učenicima i osoblju Ekonomske škole u Doboju u njihovom daljem radu, obrazovanju te izgradnji tržišne kompetitivnosti kadra „Bankarski tehničar“. UniCredit Bank Banja Luka spremna je podržati mlade, kako u obrazovanju, tako i u daljem profesionalnom razvoju.“

S fokusom na edukacije, razvoj i učenje, 15 zaposlenih UniCredit banke Banja Luka, volontera u programu finansijske pismenosti, u okviru programa društveno-odgovornog bankarstva, održali su niz predavanja za 280 učenika Ekonomske škole Doboj, koji pohađaju smjer “Bankarski tehničar”, na temu blagajničkog poslovanja i modernih tehnologija u bankarstvu (elektronsko bankarstvo, mobilno bankarstvo, mobilni novčanik, bankomati, kartice), nesebično podijelivši znanje i iskustvo stečeno u UniCredit banci Banja Luka.

Direktorica Ekonomske škole Doboj, Tijana Vasiljević Stokić, povodom donacije UniCredit banke Banja Luka Ekonomskoj školi Doboj, je izjavila:

„Obrazovanje je veoma važan segment života svakog čovjeka, a posebno ono srednjoškolsko. Učenici u ovom periodu stiču određena znanja za buduća zanimanja te se pripremaju kako za tržište, tako i za viši stepen obrazovanja. Ekonomska škola u Doboju nastoji odgovoriti izazovima novog vremena, odnosno ponuditi nove načine i nove tehnologije u procesu obrazovanja, s ciljem unapređenja finansijske pismenosti mladih. S toga smo vrlo zahvalni što sa druge strane postoje kompanije koje nas podržavaju. UniCredit Bank Banja Luka uvijek je uz nas te podržava mlade na putu obrazovanja i daljeg razvoja. Zahvalni smo kako na ovoj, tako i na svim prethodnim donacijama koje je banka donirala Ekonomskoj školi u Doboju, kako u vidu prenesenog znanja, tako i u vidu opreme koja olakšava naš svakodnevni rad.“

UniCredit Bank Banja Luka Ekonomskoj školi Doboj ranije je donirala opremu za praktično izvođenje nastave u nastavnom programu Bankarski tehničar.