U subotu počinje jedinstvena cross trka u BiH “Termag Challenge Race”

Na Jahorini će u subotu, 21. jula, biti održana prva cross trka Termag Challenge Race, jedinstvena po osam prepreka koje takmičari moraju savladati, a među glavnim sponzorima trke je banjalučka kompanija Prointer ITSS.

Na jučerašnjoj press konferenciji predstavljeni su detalji trke a u ime Prointera novinarima se obratio Vlatko Vukotić, koji je izrazio zadovoljstvo što se na Jahorini realizuju uspješne aktivnosti, te da moraju učiniti mnogo toga da planina zaživi i bude u sportskom duhu i tokom ljeta.

“Uvijek tražimo nove ideje, nove talente te inovativne projekte u svim segmentima društva koje možemo podržati. Termag Challenge Race, kao jedinstvena i prva ovakva trka u BiH idealan je spoj upravo onih vrijednosti koje cijenimo u Prointeru. Zato nam je jako drago biti dio ove priče, koja će nadamo se postati redovan događaj”, rekao je Vukotić.

Marketing menadžer hotela “Termag” na Jahorini Nemanja Vučetić rekao je da je cilj trke da se privuče što veći broj posjetilaca, kao i promocija zdravog života.

On je naveo da hotel nudi brojne sadržaje, a svi takmičari koji dođu sa djecom moći će da ostave mališane kod animatora koji će ih čuvati u hotelskoj igraonici, čija je usluga besplatna.

Prema njegovim riječima, trku će podržati Olimpijski centar “Jahorina”, Savez za rekreaciju i fitnes iz Srbije, Turistička organizacija Istočno Sarajevo, “Prointer ITSS”, “Leda voda”, kompanija “Mercedes”, “Red bul” i “Nektar”.

Direktor trke Milan Đapić naglasio je da je riječ o jedinoj trci sa preprekama, te da je to kružna trka dužine sedam kilometara i 430 metara.

“Na stazi će biti osam prepreka i startarina trke iznosi 20 KM. Uplatom se dobijaju startni broj, pomoć, majice, flašica vode, čokoladica, `red bul`, finišerska diploma i nagrade za sve učesnike u muškoj i ženskoj konkurenciji”, rekao je Đapić.

On je dodao da se zainteresovani mogu prijaviti preko veb-sajta http://termaghotel.com/challenge-race/ ili na recepciji hotela, te da se do sada prijavilo sedamdesetak takmičara.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je zadovoljstvo što su dio ove organizacije koju će maksimalno podržati.

On je pohvalio menadžment hotela “Termag” i njihovu odlučnost da organizuju trku i gostima predstave Jahorinu kao kompletnu destinaciju i ljeti i zimi.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić naglasio je da će ovo biti prva trka u BiH koja je značajna za promociju Jahorine i svih sadržaja koje ona nudi.

Tošić je zahvalio Ljevnaiću i njegovom timu koji su uložili veliko znanje i energiju kako bi ponudu ove planine podigli na visok nivo jer je od prošle godine zvanično najposjećenija regija.

“Prema podacima koje imamo od Zavoda za statistiku Republike Srpske, idemo uzlaznom putanjom. Potvrda toga je da smo imali goste iz 54 država svijeta. Trka će poslužiti da se promoviše sve što Jahorina ima kada je riječ o prirodnim ljepotama i investicijama koje se realizuju i koje će biti realizovane”, istakao je Tošić.

Trka “Termag čelendž rejs” počeće u 11.00 časova ispred restorana “Koliba” na Jahorini.