U novu godinu s novim namještajem: Radnici Prointera darovali Dom „Rada Vranješević“

U Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević“ u Banjaluci stigao je namještaj – stolovi, stolice, ormari, komode i nešto bijele tehnike. To je ono što nam je najviše trebalo, kažu u Domu koji su za praznike obradovali zaposleni kompanije Prointer ITSS, članice Infinity International Group.

U našim vaspitnim grupama namještaj je, zapravo, „potrošna“ roba koja na svake dvije-tri godine mora da se obnavlja i to je prilično velika stavka u budžetu, objašnjavaju u Domu, i zato im je ovakav novogodišnji poklon izuzetno vrijedan.

„Zaista sam zahvalan zaposlenima u Prointeru na ovoj donaciji koja nas je sve obradovala. U duhu obilježavanja novogodišnjih praznika izrazili smo potrebu za namještajem i bijelom tehnikom za opremanje jedne vaspitne grupe i ta želja nam je ispunjena“, kaže Vladimir Kajkut, direktor Doma „Rada Vranješević“.

U novogodišnjoj akciji, novac za poklone prikupili su zaposleni u Prointeru i odlučili da, umjesto tradicionalnih paketića, nabave ono što je u domu trenutno najpotrebnije.

„Na inicijativu rukovodilaca sektora naše kompanije organizovali smo akciju u koju su svi rado uključili. Praznični duh, humanost i solidarnost željeli smo da podijelimo sa ustanovom koja decenijama brine o djeci i mladima i da im, na taj način, uljepšamo Novu godinu. Kao i svih prethodnih godina, i ubuduće ćemo biti dio humanitarnih akcija na dobrobit čitave društvene zajednice“, kaže Đorđe Mrđa, marketing menadžer u Prointeru.

U Dom „Rada Vranješević“ samo u posljednjiih godinu dana pristiglo je dvadestoro mališana, a pun im je vrtić u koji idu i njihova i djeca iz lokalne zajednice, pa je svaka pomoć dobrodošla. Uz ovu „unutrašnju“ obnovu i novu fasadu i krov kojima se nadaju u sklopu projekta „Energetska efikasnost“, dom će, kažu, biti još bolji i uslovniji.

(PR)