Raspisan konkurs: “Bema” traži 100 radnika i nudi odlične uslove rada

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čijem je čelu uspješni privrednik Marinko Umičević i koja spada među najuspješnije i najstabilnije domaće tvornice, nastavlja svoj skoro dvodecenijski rast i razvoj i traži nove radnike.

Naime, “Bema”, koja je ove godine obilježila 19 godina postojanja i koja zapošljava oko 1.250 radnika u dva proizvodna pogona u Banjaluci i Mrkonjić Gradu, raspisala je konkurs za prijem 100 radnika muškog i ženskog pola, starosti do 45 godina, a koji će raditi u proizvodnji obuće.

“Na konkurs se mogu prijaviti radnici sa bilo kojom srednjom školom, osnovnom školom, sa ili bez radnog iskustva. Prijave možete podnijeti svakim radnim danom od 7 do 19 časova na portirnici tvornice koja se nalazi na svima dobro poznatoj adresi, u Ulici vojvode Pere Krece 13”, rekao je Marinko Umičević, tehnički direktor “Beme”, i čovjek za kojeg ne postoje prepreke u biznisu, jer ih sve savladava svojom upornošću, znanjem i nevjerovatnom energijom koja ga krasi. On je pozvao sve zainteresovane nezaposlene sugrađane iz Banjaluke i drugih lokalnih zajednica, da se prijave na konkurs i zasnuju radni odnos u “Bemi”, koja svojim radnicima pruža odlične uslove za rad, dobru platu i brojne druge pogodnosti za koje je najzaslužniji upravo Umičević koji konstantno misli na svoje radnike i radi na tome da im obezbjedi najbolje uslove za rad, a što radnici prepoznaju i vraćaju mu dobrim, predanim radom i produktivnošću,

Ne smije se izostaviti da je Tvornica obuće “Bema” Banjaluka za 19 godina svog, i više nego uspješnog postojanja, izrasla u istinskog giganta obućarske industrije, koji posluje pozitivno i u ova teška i krizna vremena, ne duguje nikome ni jedan jedini fening, pokrenula je domaću proizvodnju obuće i čini sve da sačuva sve i jedno radno mjesto u proizvodnji.

Upravo je Umičević, zajedno sa svojim saradnicima i radnicima, od “Beme” napravio giganta, a istovremeno on sam je postao i ostao nadaleko poznat kao uspješan i ugledan privrednik, priznati sportski radnik i poznati humanista, te čovjek koji ne štedi da pomogne svakome kome je pomoć potrebna. Za 19 godina uspjeli su da naprave jednu od najmodernijih fabrika obuće u Evropi, koja zapošljavca 1.250 zaposlenih, a “Bema” je nadaleko poznata kao društveno odgovorna firma u svakom pogledu, jer je opštepoznato da “Bema” i Marinko godinama i redovno pomažu i sport i kulturu u Banjaluci i druge društvene događaje koji su od važnosti i za grad i za Republiku Srpsku, na šta bi se trebali ugledati mnogi.

Godišnja realizacija „Beme“ je oko 10 odsto budžeta Grada Banjaluka što je izuzetno respektabilan rezultat za ovu vrstu industrije koja faktički prodaje jeftinu žensku nekvalifikovanu radnu snagu.

“Pokrenuli smo domaću proizvodnju i za ovih 19 godina nikome nismo dužni ni feninga, ni državi, ni dobavljačima, ni radnicima. Naše radne kolege bez problema ostvaruju pravo na penziju, porezi i doprinosi su uredno plaćeni, obezbjedili smo našim radnicima kreditiranje u komercijalnim bankama i desetinama firmi sa kojima smo postigli sporazume o kreditiranju i obezbjedili robne kredite za naše zaposlene koji na veoma jednostavan I brz način mogu u ratama da kupe sve ono što im je potrebno za kuću ili za druge potrebe. Takođe, važno je naglasiti da se nikada za sve ove godine nije desilo da plata ili uplata doprinosa kasni jedan jedini dan”, poručio je Umičević, a posvjedočile su nam i stotine njegovih bivših i sadašnjih radnika, sa kojima smo imali priliku da razgovaramo jer više od deceniju pratimo rast i razvoj ove uspješne tvornice, koja je postala jedan od simbola domaće ekonomije.

Inače, prosječna neto plata radnika u “Bemi” je odavno prešla 1.000 maraka neto, plus prevoz i topli obrok, koji se radnicima priprema u restoranu u krugu fabrike, vodeći računa da svaki dan radnici jedu zdrave i domaće proizvode.

Dakle, svima kojima treba posao “Bema” pruža priliku da u dobroj, radnoj atmosferi, uz odlične uslove za rad, koristeći moderne i nove tehnologije u proizvodnji, zarade dobru i redovnu platu, i uživaju u brojnim pogodnostima koje svojim radnicima pruža “Bema” i njen prvi čovjek Marinko Umičević, od podrške za školovanje djece radnika, preko dobre i zdrave ishrane, do konstantnih besplatnih ljekarskih pregleda koje organizuju za radnike i mnoga druga dobra. Prijavite se, “Bema” vas čeka raširenih ruku, nećete se pokajati sigurno, jer raditi sa Marinkom i za Marinka je zaista privilegija.

N.Sp.