Predstavnice kluba Inner Wheel Banjaluka uručile donaciju štićenicima Doma Rada Vranješević

Članice kluba Inner Wheel Banjaluka uručile su danas donaciju banjalučkom Domu za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević” u vidu uplate školske ekskurzije za tri štićenika ove ustanove.

Iz ove ustanove, koja je trenutno dom za 89 djece, nedavno su apelovali na humane pojedince i organizacije koji su voljni da pomognu u pripremanju njihovih štićenika za proslavu maturske večeri i odlazak na ekskurziju, a kako nam je rekao direktor Vladimir Kajkut odziv je i ove godine bio pozitivan.

“Ove godine imamo specifičnu situaciju gdje nam 17 štićenika završava srednju školu, a 10 osnovnu. Nažalost, Dom sam ne bi mogao podnijeti trošak opremanja za maturske večeri i odlazak na ekskurziju tako da nam donacija kluba Inner Wheel, s kojim smo i ranije sarađivali, puno znači” rekao je Kajkut.

Pored plaćanja troškova ekskurzije, članice ovog kluba su obezbijedile i džeparac za troje učenika koji sa svojim školskim drugarima u maju idu na ekskurziju u Budvu.

Brankica Bajić, predsjednica Inner Wheel kluba za 2017/18. godinu kazala je da cilj djelovanja ovog kluba da uradi nešto za svoju zajednicu.

“Ovaj put smo se odlučile angažovati i dati svoj doprinos kako bi osnovnoškolci iz Doma mogli otići sa svojim drugarima na putovanje koje svakom djetetu puno znači i ostaje u sjećanju” rekla je Bojićeva kojoj su ovom prilikom predstavnici Doma uručili zahvalnicu za ovaj, ali i prethodne angažmane uručivanja pomoći.

Predstavnice kluba ovu posjetu su iskoristile kako bi štićenicima Doma uručile i poklone u vidu odjeće i slatkiša.

(banjaluka.net)