Povodom praznika Blagovijesti: Umičević i saradnici posjetili manastir Gomionica i uručili poklone

Povodom velikog hrišćanskog praznika Blagovijesti predstavnici Tvornice obuće “Bema”, na čelu sa tehničkim direktorom Marinkom Umičevićem, kao i predstavnici Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Tvornice obuće “Bema”, koji jedan od najagilnijih u gradu, posjetili su danas manastir Gomionicu.

Tom prilikom su, kao i svaki put kada posjećuju ovaj manastir, odnijeli po par obuće i kućne papuče monahinjama manastira i starješini manastira Metodiju.

“U dogovoru s njima donijeli smo im ono što im je najpotrebnije, od osnovnih namirnica do kućne hemije. Posebno smo ih obradovali slikom manastira iz ateljea Ivanović koju smo im poklonili”, rekao je Umičević. On je dodao da on i ostali predstavnici “Beme” tradicionalno obilaze manastir Gomoionicu i svaki put budu oduševeljeni dočekom, atmosferom i uređenjem manastira i prostora oko manastira u kojem je sada i mlin.

“Zahvaljujemo se na gostoprimstvu, nije bilo planirano da ostanemo na doručku i ručku, ali smo tako lijepo dočekani da smo se zadržali duže nego što smo očekivali, obišli smo manastir i upalili svijeće. Pozivamo sve koji su u prilici da posjete ovaj manastir, dočekaće ih mir, dobrodošlica monahinja i predivna priroda, a kući će se sigurno vratiti duhovno bogatiji”, rekao je Umičević i dodao da su dan proveli u lijepom raspoloženju, te istakao da se raduju novoj posjeti.

(N.Sp)