Novo iz Klasa: Na tržište plasirana polupečena peciva

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo plasirala je na tržište nova polupečena peciva – ćabata, zemička, baguette i mini baget. I ovaj put Klas je opravdao svoju lidersku poziciju u mlinsko – pekarskoj industriji Bosne i Hercegovine jer se radi o novitetu koji je na našem tržištu jako malo zastupljen, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Peciva su polupečena, tako da je njihova priprema brza i jednostavna, uz zagrijavanje, odnosno dopeku u pećnici u trajanju od 5 minuta na 200 stepeni C, ili 2 minute u mikrovalnoj pećninici na 560w.

Klas polupečena peciva napravljena su od kvasnog tijesta koje je idealno za pripremu različitih vrsta toplih sendviča i ostalih pekarskih delicija. Polupečena peciva potrošačima daju prostor u kreativnosti pripreme omiljenog jela, a proces podgrijavanja peciva pruža osjećaj prave domaće trpeze.

– Želimo ponuditi vrhunski kvalitet uz izvrsnu cijenu. Klas je, kao jedna od najstarijih mlinsko – pekarskih industrija u regiji sa tradicijom dugom 116 godina, svojim inovacijama nastojao nametnuti nove, i uvijek bolje proizvode, sa nemalim uticajem na navike potrošača. Tako je i ovaj put. Svjesni da savremeni način života zahtijeva dostupnost visokokvalitetnih proizvoda za brzu i jednostavnu pripremu, kreirali smo Klasova polupečena peciva koja uz vrlo malo truda postaju vrhunski kulinarski doživljaj za cijelu porodicu, izjavila je Amela Kalić, brand manager za pekarstvo Klas d.d. Sarajevo.

Novi proizvodi sa logom Klasa plasirani su na tržište krajem prošlog mjeseca i dostupni su širom Bosne i Hercegovine u marketima kao što su Klas Maloprodajama, Konzum, Best, Robot, AS Jelah, Bingo, Hoše komerc, Penny Plus, Željo Brčko, itd.

Novi proizvodi nastali su u razvojnom timu kompanije u saradnji sa kolegama iz kreativnog odjela AS Holdinga.