Janko Tipsarević i Prointer pozivaju na „Srpska Open“ u Banjaluci VIDEO

Glavna zvijezda „Srpska Open“ turnira Janko Tipsarević u promo spotu iza kojeg stoji generalni sponzor turnira kompanija Prointer ITSS, pozvao je ljubitelje tenisa da dođu u Banjaluku i prate teniske mečeve na ATP čeledžeru.

Turnir koji od ove godine nosi naziv „Srpska Open“, održaće se od 10. do 16. septembra na terenima teniskog kluba Mladost. Nagradni fond od 85 hiljada evra znatno je veći nego ranijih godina. Za tenisere je posebno značajno, jer se u Banjaluci bore za 100 ATP bodova koliko dobija pobjednik.

„Izuzetno značajna stavka je tih 100 bodova koji su u opticaju u Banjaluci, to je više nego što osvoji polufinalista Dohe, turnira koji se igra za nagradni fond  1.300.000 dolara ili četvrtfinalista Dubaija ili Pekinga. Od 150 svjetskih čelendžera ovaj se nalazi među 30 najkvalitetnijih u svijetu. Ukoliko teniser koji je rangiran na 200. poziciji osvoji 100 bodova, on automatski preskače 50 mjesta na ATP listi, a ako sa 100 bodova sa 400 pozicija preskače 200 mjesta“, rekao je menadžer turnira Ozren Đurđević.

Nosilac na ATP čelendžeru je srpski teniser Laslo Đere, a osim Tipsarevića za trofej u Banjaluci boriće se dosta poznatih igrača među kojima su Tomaž Beluči, Pablo Anduhar, Karlos Berlok, Peđa Krstin, Marko Trungeliti, te mlada britanska nada Džej Klark.

Generalni sponzor turnira je banjalučka kompanija Prointer ITSS, iz koje su istakli kako je ogromno zadovoljstvo biti dio jednog ovako uspješnog i značajnog sportskog događaja.

„Ovaj teniski turnir iz godine u godinu postaje sve bolji i okuplja sve značajnija teniska imena. Kao i ranije kada su u pitanju kvalitetni događaji koji Banjaluku i Republiku Srpsku predstavljaju u pozitivnom svjetlu, mi u Prointeru smo veoma srećni što možemo doprinijeti njegovom razvoju. Ovo je još jedan u nizu sportskih i kulturnih događaja kojima pokušavamo doprinijeti razvoju lokalne zajedice, te pružiti podršku našim kreativcima i uspješnim sportistima“, naglašavaju iz Prointera.

Povodom „Srpska Open“ turnira odlučili su i da nagrade ljubitelje tenisa, a sve detalje možete da saznate na Facebook stranici kompanije.