Dodik: Prednost Srpske u energetici i niska cijena struje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srpska ima niz prednosti u oblasti energetike, a jedna od njih je da očuva niske cijene struje za domaći konzum, čime razvija i privredu, te da istovremeno na regionalnom tržištu učestvuje kao regionalni takmac.

Dodik je rekao novinarima u Trebinju, nakon otvaranja Samita energetike, da treba obezbijediti regionalni pristup u proizvodnji struje.

“Ne treba da dozvolimo da veliki i jaki u budućem procesu preregulacije ovog sektora budu u prilici da nam pokupe električnu energiju, umjesto da je imamo za svoju budućnost”, poručio je Dodik.

On je istakao da sa regionalnog apekta treba pokušati zadržati te posebnosti u toj oblasti i vidjeti na koji način se prilagoditi uz poštovanje EU i njihovih programa i projekata za oblast energetike.

Dodik je dodao da će se u narednih nekoliko godina više od tri puta povećati potreba za strujom koja je održiva.

Izrazivši zadovoljstvo što je Trebinje uspjelo da se pozicionira kao središte ovakvih samita, Dodik je naveo da vjeruje da će izgradnja novog kongresnog centra, koja je planirana u naredne tri do četiri godine, doprinijeti razvoju grada.

“Zahvalnost organizatorima Samita, gradu Trebinju i divnim ljudima koji su prihvatili goste onako kako to najbolje znaju da bi svi ponijeli najbolje utiske”, rekao je Dodik.

(Srna)