Banjaluka dobija dva dječja igrališta od UniCredit banke

Grad Banja Luka, zajedno sa društveno odgovornim kompanijama, nastavlja veliku akciju izgradnje i rekonstrukcije dječijih igrališta.

Danas je potpisan ugovor sa UniCredit bankom o donaciji dva dječija igrališta. Ugovor su potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i generalni direktor UniCredit banke Banja Luka Gordan Pehar.

Radojičić je zahvalio UniCredit banci na donaciji i podsjetio da je Unikredit banka bila partner Grada i na mnogim drugim projektima, ističući refinansiranje gradskog duga.

– Riječ je o igralištima na plaži Abacija u MZ Obilićevo i u Bulevaru cara Dušana u centru grada. Na Abaciji će biti izgrađeno novo igralište, jer je taj prostor ne samo plaža u ljetnom periodu već i šetalište gdje se okuplja veliki broj roditelja sa djecom. U Bulevaru cara Dušana, pored samog objekta banke, biće rekonstruisano dječije igralište i na taj način će veliki broj djece i roditelja imati mogućnost da slobodno vrijeme provedu u ljepšem i ugodnijem ambijentu – rekao je Radojičić novinarima i podsjetio da u gradu postoji još dosta slobodnih lokacija i da se i druge društveno odgovorne kompanije mogu uključiti u ovu akciju Gradske uprave.

Gordan Pehar je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će Banja Luka biti bogatija za još jedno dječije igralište i dodao da je vrijednost donacije 50.000 KM. On je naglasio da će igrališta biti moderno opremljena, i to igračkama koje su izrađene od prirodnih materijala.

– U isto vrijeme kada je Grad započeo akciju izgradnje i rekonstrukcije dječijih igrališta, i mi u UniCredit banci smo počeli projekat mobilnog bankarstva, gdje smo željeli da jedan dio prihoda ostvaren od toga usmjerimo u društvenu zajednicu u kojoj radimo. Vrlo brzo smo našli zajednički jezik sa Gradskom upravom i brzo smo dogovorili realizaciju ovog projekta. Za nas je veoma značajno što je Grad obezbijedio sve neophodne dozvole i mislim da je ovo pozitivan primjer koji bi trebalo primjeniti i u drugim sredinama – zaključio je generalni direktor UniCredit banke Banja Luka Gordan Pehar.