Podrška Prointera u vremenu krize: Pružena ruka kad je najpotrebnije

Moto “Pokreni karijeru danas” pod kojim je kompanija Prointer ITSS započela kampanju zapošljavanja, samo je jedna od poruka da se za svako radno mjesto, i staro i novo, treba boriti i u vremenu krize kakva je ova uzrokovana pandemijom. Cilj da se u Prointeru nađu oni koji su spremni na poslovni izazov i imaju želju da se oprobaju u nečem novom, učeći i usavršavajući se, ostaće jedan od prioriteta kompanije, koliko god uslovi poslovanja bili otežani u proteklih nekoliko mjeseci.

“Prethodni period bio je izazovan za sve nas, ali kao i u svakoj krizi, uvijek se pokaže da su zaposleni ti koji čine razliku. Kroz stare i nove projekte, konstantno ih podstičemo na nove ideje i kreativnost, a drago nam je da i drugi to prepoznaju. Dokaz tome je i preko 230 prijava za posao koje smo u prethodnih deset dana zaprimili kroz kampanju „Pokreni karijeru“, što svjedoči da ćemo se, svi zajedno, izboriti sa ovom krizom”, kaže Mirjana Jukić, marketing menadžer u Prointeru.

Kako bi se sa krizom što prije izborili i oni “manji”, Prointer je uspješno priveo kraju kampanju “Mikro znači više”, zahvaljujući kojoj su novčanu i stručnu pomoć od 117 hiljada KM dobila 53 mala preduzetnika u Srpskoj. Zbog izuzetno velikog interesovanja i brojnih prijava za pomoć koje su tokom ovog projekta stigle na adresu Prointera, iz kompanije su najavili da na tome neće stati i da će i ubuduće nastaviti sa podrškom mikro biznisu u Srpskoj.

Svojevrsnu podršku u traganju za rješenjima koja će pomoći u borbi sa pandemijom, Prointer je dao i kroz prvi onlajn hackathon organizovan u Bosni i Hercegovini. Među skoro 40 poslatih IT rješenja izabrana su najbolja, a tri provoplasirana osvojila su i novčane nagrade. O tome koliko se sjajnih rješenja i ideja pojavilo u jeku krize i vanrednog stanja, svjedoče i oni koji nisu nagrađeni, ali su njihovi radovi iz oblasti pomoći najjranjivijim grupama i edukacije osnovaca, srednjoškolaca i studenata takođe prihvaćeni kao opcije za implementaciju i podršku u budućnosti.

O edukaciji osnovaca razmišljalo se i kroz akciju “1.000 za budućnost”. U saradnji sa partnerima, Prointer je školarcima iz 20 izrazito nerazvijenih opština u Srpskoj dodijelio hiljadu mini računara kako bi mogli da prate nastavu na daljinu, ali i dugoročno razvijaju informatičke i programerske vještine koje su im potrebne za budućnost.

Još od marta i prvih potvrđenih slučajeva korona virusa u Srpskoj, Prointer se uključio i u akciju pomoći najstarijim sugrađanima kojima je kretanje bilo zabranjeno, kako bi im bili obezbijeđeni lijekovi i hrana. Kompanija je donirala 100 hiljada maraka zdravstvenim ustanovama u Srpskoj, s ciljem što uspješnije borbe protiv pandemije.

„Kao društveno odgovorna kompanija koja je godinama bila dio velikih i važnih manifestacija iz oblasti biznisa, sporta, kulture i pomoći mladima, nismo imali dilemu ni u vremenu krize. I dalje ćemo biti podrška gdje god to bude potrebno i nastaviti sa projektima koji mogu da doprinesu čitavom društvu“, kažu u Prointeru.